00:53:27

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel_kappel controletoren belgocontrol zaventem zaventem_luchthaven1 steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 zaventemaerial_photo zaventem_landing
Crevits betreurt aanvang werken luchthaven Bierset (Standaard) PDF Afdrukken E-mailadres
Luchthavens Belgiƫ
Geschreven door WebMaster   
donderdag 22 mei 2008 23:08

RIEMST/BIERSET - Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) betreurt de houding van het Waals Gewest in de zaak Bierset. Het liet de voorbereidende werken starten voor de verlening van de startbaan van de Luikse luchthaven.

N-VA-kamerlid Jan Peumans is tevreden over het antwoord van minister Crevits. Hij wilde van Hilde Crevits weten wat het standpunt is van de Vlaamse Regering nu de voorbereidende werken begonnen zijn. Er loopt immers nog een schorsingsverzoek en een procedure ten gronde bij de Raad van State tegen de uitbreidingsplannen. 'Minister Crevits antwoordde dat de Vlaamse Regering dit dossier op zorgvuldige manier zal volgen om de belangen van Vlaanderen optimaal te vrijwaren. De Vlaamse Regering zal de procedure krachtig voortzetten', zegt Peumans.

'De minister liet ook weten dat ze de begonnen werken aan de startbaan wil laten registreren, zodat er eventueel bijkomende stappen gezet kunnen worden. Ze benadrukte dat die werken, gezien de lopende procedures, voor rekening van het Waals Gewest zijn en niet zonder risico. Ze benadrukte dat ze de houding van het Waals Gewest ten zeerste betreurt. De spelregels worden niet gevolgd, zei ze', aldus Peumans.

In afwachting van de uitkomst zal minister Crevits opnieuw overleggen met haar Waalse collega André Antoine. 'De raadsmannen van het Vlaams Gewest onderzoeken hoe we aan eventuele werken op het terrein via een burgerlijke procedure een eind kunnen maken. Ik kan daar nog niets meer over zeggen', aldus de minister. (res)