00:35:24

Newsflash

Newsflashes
steenokkerzeel-kasteel-van-ham_1 steenokkerzeel_kappel controletoren belgocontrol zaventem zaventemaerial_photo zaventem_landing zaventem_luchthaven1
Ook drie actiecomités tegen verhuis luchthaven (HLN) PDF Afdrukken E-mailadres
Nieuws
Geschreven door WebMaster   
zondag 21 juni 2015 08:51

Niet alleen duizenden omwonenden kanten zich tegen de eis van twaalf protestgroepen om de luchthaven van Zaventem te verhuizen. Ook drie actiecomités geloven niet in het plan.

 

Sterrebeek 2000. Zone-S uit Steenokkerzeel en Decibel 25L uit Kortenberg noemen de eis van twaalf actiecomités om de luchthaven van Zaventem te verhuizen totaal onrealistisch. «Wij zijn ervan overtuigd dat er nog heel wat inspanningen kunnen gebeuren om de hinder van vooral luidruchtige vliegtuigen te verminderen. zonder dat daarbij de luchthaven zelf invraag moet worden gesteld». zegt Luc Caluwaerts van Sterrebeek 2000. «Bovendien zijn dergelijke eisen zodanig onrealistisch. dat daardoor elke vorm van overleg of consensus met de overheden en Brussels Airport onmogelijk wordt» De bewonersgroepen ten Oosten en ten Zuiden van de luchthavenwillen de geluidsoverlast aanpakken met een Minder Hinderplan. Zo moet het baangebruik afhangen van de weersomstandigheden. de wind en de veiligheid met een spreiding van de routes. moet er een drastische vermindering van de nachtvluchten komen. vragen ze een snellere invoering van geluidsarme vliegtuigen en wi1len ze niet dat de luchthaven' erder uitgebreid wordt. Srerrebeek 2000, Zone-S en Decibel25L willen de werking van Brussels Airport niet in !het gedrang brengen. maar vragen dat het evenwicht tussen de belangen van de luchthaven en de omwonenden gehandhaafd blijft. (RDK)

 

 

Laatst aangepast op zondag 21 juni 2015 08:56